Vinterjazz  

 

Tidspunkt for vinterjazz festival er altid den første fredag i februar måned og i modsætning til de mange sommer festivaler så varer vinterjazz festivalen hele 17 dage

Kendetegn for denne vinterjazz festival, er at det er en landsdækkende musik festival, hvis formål er at skabe interesse for jazz og styrke dansk jazz og de mange spillesteder som tilbyder en god jazz oplevelse. 

Antal festival deltager til vinterjazz festival kan ikke opgøres i et decideret antal men der er ca. 75 spillesteder tilmeldt vinterjazz festivalen og der spilles i perioden mere end 400 koncerter. 

Musikken til vinterjazz festival er meget bred, her spilles både bebop/hardbop, eksperimental, elektronisk, free jazz, fusionsjazz, moderne, swing, vokal og world-jazz. 

 Billede fra www.festivalfakta.dk

Historien om vinterjazz festival begyndte i 2001 og i 2015 er det den 14. gang festivalen kan opleves rundt omkring i landet. Vinterjazz festival er en slags lillesøster til Copenhagen Jazz festival som har det samme formål at udvide folks kendskab til jazzens mange stilarter. I 2015 optræder DR’s Big Band sammen med John Scofield. Andre kunstnere som også er på programmet i 2015 er pianisten Brad Mehldau.  

Overnatning til vinterjazz festival står man selv for. Festivalen har ikke et afgrænset festivalområde. Festivalen er en hyldest til jazzen og kan oplevelse på diverse spillesteder i hele landet. 

Pris/billet til vinterjazz festival varierer. Nogle spilleklubber har entrepriser og andre steder er det gratis at komme ind. Tjek hele programmet på www.jazz.dk