Festival info

 

Der er meget man skal huske før man tager på en festival. Her er nogle generelle råd til før, under og efter festivalen. 

Før afgang til festivalen er det en god ide at lave en pakkeliste, så det hele kommer med.

Tjek også transport muligheder både til og fra festivalen – kan man kommer dertil med bus, tog eller i egen bil.

Måske man kan få andre til at køre for en både dertil og hjem igen. 

Husk at tjekke vejrudsigten få dage inden afgang, så kan regntøj og gummistøvler måske blive hjemme. 

Tag lidt kontakter med. 

Hvad skal man have med på en festival afhænger jo lidt af i hvor mange dage man skal være på festivalen. Hvis man gerne vil overnatte er det en god ide at sætte sig ind i de forskellige overnatningsmuligheder. Brug den officelle hjemmeside for festivalen til at danne et overblik over valgmuligheder og priserne.  

Medbringer man selv telt, skal man huske: 

Luftmadras/liggeunderlag 

Sovepose og lagen 

Pløkker, man kan også købe LED-lys pløkker så man bedre kan finde sit telt i mørket. 

Eventuelt en festivalstol 

Hertil kommer alt det andet praktiske så som: 

Lygte 

Vanddunk

 Billede fra www.festivalfakta.dk

Plaster og hovedpinepiller 

ørepropper 

 

Solcreme og aftersun 

Solbriller 

Regnjakke eller regnslag 

Gummistøvler  

Tøj efter vejrforholdene 

Når man ankommer til selve festivalpladsen er det en god ide, at få et kort over området. På kortet kan man orientere sig om hvor der er toiletter, bad, mulighed for at få drikkevand, lægehjælp, hæveautomater og opladning af mobiltelefon mm. 

Aftal med dem du er sammen med til festivalen et mødested og forskellige mødetidspunkter hvis I bliver væk fra hinanden, det kunne jo være at mobilen mangler strøm eller der ikke er dækning. 

Mad og drikke til festivalen. Det er muligt at medbringe sin egen mad på langt de fleste festivaler. Der er også et stort udvalg af mad og drikke på selve festivalområdet. Har man en form for madallergi og brug for en særlig kost, så kontakt festivalarrangørerne inden man kommer til festivalen, de kan oplyse om hvilket madboder der findes på pladsen mm. 

Øl, spiritus og cigaretter må ikke sælges til børn under 18 år ifølge dansk lovgivning. På mange festivaler får børn/unge under 18 år et let genkendeligt armbånd på, så personalet i boderne ikke skal se et sygesikringskort. 

Har man børn med til en festival så skriv dit eget telefonnr. på barnets arm, i tilfælde af barnet bliver væk. Vis også barnet eller børnene rundt på pladsen lige efter ankomsten til festivalen. 

Har man mistet noget under festivalen og er det ikke blevet fundet i løbet af festivalen, kan man efterfølgende kontakte hittegodskontoret for glemte sager. 

Vigtigt download 112-appen. Med denne app kan man kalde op til alarmcentralen og dermed også få aflæst ens GPS koordinationer. 

Inden du tager til en festival så tjek festivalens hjemmeside, her står de nyeste information omkring festivalen.