Nibe Festival 

 

Tidspunkt for Nibe festival er mellem d. 2. og 5. juli. Festivalen afholdes over fire dage og starter om torsdagen.

Kendetegn for Nibe festival er ligesom festivalens slogan: Fire Fede Dage med Musik, Miljø og Mennesker.

Antal festival deltager for Nibe festival er ca. 9000 betalende gæster og det er for arrangørernes side helt bevidst. Man ønsker at bevare nærværet og den intime stemning på pladsen. Man vil gerne at publikum får valuta for pengene.

Musikken til Nibe festival er alt det største og bedste fra dansk musik. Dertil kommer forskellige udenlandske kunstner og optræder. Nibe festival satser også på upcoming dansk musik. Musikken spilles på enten Stor Scene, Blå Scene, Rocktown, Reservatet eller Den lille Fede. Kendte navne og bands så som Mads Langer, Shaka Loveless, Die Herren, Medina, Marie Frank er programlagt for 2014.

Historien om Nibe Festival, der finder sted i Skalskov, startede i 1994. I løbet af festivalens fire dage skal der afholdes ca. 100 koncerter på fem scener. Som en del af Nibe festival er kræmmerpladserne som ligger på selve festivalpladsen. Herfra sælges stort set alt mellem himmel og jord fra de opsatte handelsboder.

Man har i Nibe festivals bestyrelse besluttet at et eventuelt overskud skal bruges på kulturlivet i Nordjylland.  

Et meget sjovt og godt tiltag finder man på Nibe Festivals officielle hjemmeside. Her er det muligt at indsende musikalske ønsker året rundt, blandt andet for at skabe et ”talerør” til festivalens publikum.

 Billede fra www.festivalfakta.dk

Overnatning på Nibe festival. Der er fem campingområder tilknyttet festivalen og børn til og med 11 år har gratis adgang ifølge med voksne. Det er også gratis at bo i telt på campen. 

Pris/billet til Nibe festival kan variere alt efter hvor mange dage man deltager og hvilken overnatningsform man vælger, så tjek dette link for mere information.