Århus festuge   

 

Tidspunkt for Århus festuge er i slutningen af august og slutter i starten af september. Det er en god uge hvor hele Århus by deltager med forskelligt underholdning. H.M. Dronning Magrethe 2. er protektor for festugen og åbner traditionen tro hvert år Århus festuge ved en galla den første fredag i festugen. 

Kendetegn for Århus festuge er at det er en uge med liv i gaden og ugens tema skifter fra år til år. I 2014 var temaet: Same but Different. Århus festuge er en kulturoplevelse fra både ind- og udland.

 Billede fra www.festivalfakta.dk

Antal festival deltager til Århus festuge er alle som har lyst til at høre live musik og få nye kulturelle oplevelser. I 2013 var besøgstallet på ca. 500.000. Mange århusianske skoler flytter deres ”undervisning” ind til byen, så de forskellige fortolkninger af årets tema kan oplevelses fra børnehøjde. 

Musikken under Århus festuge er meget varierede da det ofte er op til kunsterne selv at fortolke året tema. I 2014 var åbningskoncerten med Thomas Helmig og tv.2 i Mindeparken. 

Historien om Århus festuge startede for 50 år siden, så i 2014 kunne festugen fejre 50 års jubilæum. Der er tilknyttet et Sekretariat til Århus festuge og gennem dette kan man tilmelde sig som frivillig. I løbet af Århus festuge er der ca. 1000 arrangementer på over 100 forskellige scener og steder i byen. Byens arrangører samarbejder på tværs af hinanden for at skabe en helhed af årets tema og for at give festugens gæster nye og anderledes oplevelser så de har lyst til at komme igen år efter år. 

Overnatning til Århus festuge kan ske på de mange kroer og hoteller i Århus samt byens omkring liggende Bed and breakfast og vandrehjem.  

Pris/billet til Århus festuge er varierende alt efter hvad man gerne vil opleve i løbet af ugen. Men tjek Århus festuges officielle hjemmeside her, på siden er der også mulighed for at tilmelde sig Festugens nyhedsmail.