Roskilde festival

 

Tidspunkt for Roskilde festival er som tommelfingerregel altid den første lørdag i juli måned og har en uges varighed. Det vil sige at den første lørdag i juli er altid medregnet i festivalen - afholdelse af Roskilde festival 2014 er fra d. 29. juni til d. 6. juli.

Kendetegn for Roskilde festival er, at det er Nordeuropas største kultur- og musikfestival. Det skal være et fristed for unge med plads til store armbevægelser.

Antal festival deltager er ca. 100.000 unge mennesker og under selve festivalen er der tilknyttet 32.000 frivillige.

Musikken på Roskilde festival er alle slags genrer. Kunstnere er repræsenteret fra hele verden. På de store scener optræder kunstnerne ca. 1½ time af gangen og på de mindre scener på Roskilde festivalen spiller kunstnerne ca. en times tid. Arrangørerne af festivalen mener selv, at "de længere koncerter gør musikoplevelsen på Roskilde Festival fundamentalt forskellig fra de fleste konkurrerende festivaler i Europa."

Historen om Roskilde festival. I 1971 fik to gymnasieelever ideen til at opstarte en festival i Roskilde på Dyrskuepladsen, festivalen kom til at hedde Sound festival og forløb kun over nogle få dage mod i dag hvor festivalen er på 8 dage. Festivalen skulle være en oplevelse af musik i høj kvalitet, det var det musikalske mål. Samtidig skulle det være et fristed hvor stemningen fra slutningen af 1960'erne med peace, love og harmony skulle indvæves i festivalen. 

Festivalen har udviklet sig meget gennem tiden og der kommer hele tiden nye tiltag. Festivalen er også blevet mere samfundsbevidst, de tager et socialt ansvar blandt andet ved at minimere affaldet på festivalens område og man har ligeledes indført et pantsystem på emballagen. I 1978 indkøbte Roskilde festival den ORANGE CANOPY scene og den har lige siden været et verdensberømt symbol og logo for festivalen - i folkemunde kaldes den bare for Orange scene.

 Billeder fra www.festivalfakta.dk

Overnatning på Roskilde Festival kan ske på det etableret campingområde. Campingpladsen er opdelt i små områder og herfra bor, sover, mødes og fester de mange festivaldeltager. I midten af hvert område er en plads, som kaldes en agora. Her er der mulighed for at tilberede mad, handle ind, gå i bad, hente information, få hjælp og hygge sig.

Overnatningen er mulig fra om søndagen hvor festivalen starter til om mandagen ugen efter hvor Roskilde festival lukker og slukker for de mange unge festivaldeltager.

Der er mulighed for at leje forskellige typer af telte samt have din egen campingvogn, motorcykel eller bus med på campingvognsområdet.

Pris/billet til Roskilde festival kan variere alt efter hvor mange dage man deltager og hvilken overnatningsform man vælger, alt dette kan der læses mere om her.