Skagen festival

 

Tidspunkt for Skagen festival er altid den første weekend i juli. Skagen festivalen løber over fire dage. Fra om torsdagen til om søndagen og foregår i Skagen by.

Kendetegn for Skagen festival er ”It’s good to see you!” hvilket også er en sang som blev sunget i 1970’erne i anledningen af den nyopstartede festival og har siden været både Skagen festivalens kendetegn og slogan for festivalen. Til Skagen festival er alle velkomne. 

Antal festival deltager for Skagen festival er ikke optalt. Det er en "åben" festival, hvor folk mere eller mindre gå til og fra alt efter hvilken musikgenre man gerne vil lytte til. Til Skagen festival er der ca. 650 frivillige som tilbringer en lille uges tid sammen for at hjælpe med at alt fungere før, under og efter festivalen.

Musikken til Skagen festival er alt fra folk, jazz, visesang til blues med flere, det er en international folkemusikfestival. Under den fire dag lange festival er langt det meste af musikken en gratis oplevelse. Først ved aftentid skal man betale entrébillet. 

De musikalske bands kommer blandt andet fra England, Skotland og Sverige. De forskellige bands har gennem årene optrædt flere steder i Skagen by, blandt andet i Skagens Badminton- og Tennis haller samt i forskellige telte opstillet på havnen.

Historien om Skagen festival. Den ældste festival i Danmark er Skagens. Indtil 1989 hed den Skagen visefestival, men derefter slettede man vise og i dag hedder festivalen bare Skagen festival.

 Billede fra www.festivalfakta.dk

Overnatning til Skagen festival. For at det store musik elskende publikum kan overnatte er der i anledningen af festivalen oprettet festivalcamps tre forskellige steder i Skagen. Det eneste krav for at få adgang til campingpladserne er, at man mindst betaler for et aftenarrangement, vel at mærke hvis man er over 12 år. 

Campingpladserne er åbne fra onsdag til mandag middag. Bemærk dog at campingpladserne er uden mulighed for tilslutning af El/strøm.

Pris/billet kan variere alt efter hvilket band man gerne vil høre. Se også priserne for mulig overnatning ved at følge dette link.