Skanderborg festival

 

Tidspunkt for Skanderborg festival er altid den anden weekend i august men musikken spiller fra om torsdagen. Skal man bo på festivalens campområde har man adgang nogle dage før.

Kendetegn for Skanderborg festival, er udover at den kaldes Danmarks smukkeste festival eller bare smukfest, så er det også en festival som arrangørerne kalder "antidagligdag". Festivalens motto er, "Musik er til sjælen, træer og planter er til lys og luft, børn er til kærlighed og Danmarks Smukkeste Festival er hvert år 2. weekend i august!"

Antal festival deltager til Skanderborg festival er maksimum 53.000 personer. Man regner dog med at der ca. er 45.000 mennesker når der er flest på festivalarealet.

Musikken til Skanderborg festival er stort set alle genre, det er musik og bøgetræer i fin harmoni. Hertil kommer de mange andre underholdende indslag som sker i løbet af ugen på Skanderborg festivalen.

 Billede fra www.festivalfakta.dk

Historien om Skanderborg festival som startede i 1980 er lang. Det er en festival som følger med tiden og tager festivalsgæsternes mange forespørgelser med når der skal laves ændringer og nye tiltag i forhold til at optimere oplevelsen til Danmarks smukkeste festival - dette navn fik festivalen i øvrigt i 1985. Mange år senere i 1997 lancerede festivalen deres første udgave af hjemmesiden smukfest.dk.

Overnatning til Skanderborg festival er mange, man kan selv medbringe sit eget telt eller købe et allerede opsat telt på campen. Man har også mulighed for at leje et telt - de såkaldte Hotelte eller Can sleep dåser. Der er også frilandsgrisehytter med navnet Pig Me eller container med fire værelser med navnet Dejligheder. I 2011 fik festivalpladsen en ny campingplads, så endnu flere har mulighed for at sove på selve festivalarealet.

Pris/billet til Skanderborg festival kan variere alt efter hvor mange dage man deltager og hvilken overnatningsform man vælger, så tjek for mere information på dette link.